четвер, 2 червня 2022 р.

у небо йдуть найкращі































Провели в останню дорогу нашого ГЕРОЯ – Сергія Савича

з Миляч. 

Біль туги та жалю розриває серця і немає від цього болю ані зцілення, ані ліків.

Як же швидко догоріла твоя свічка, Герою...

Ти відійшов у вічність, залишивши по собі світлу пам’ять та спогади, які не залікують болючі рани рідних, але грітимуть їх душі щоразу, коли згадуватимуть про тебе. 

Вічна пам’ять тобі, Захиснику, та вічний спокій твоїй душі.

Герої не вмирають!

Старший солдат – Савич Сергій Миколайович народився та виріс у селі Миляч. Тут пройшли його дитячі та юнацькі роки, у 2009 році закінчив Миляцьку загальноосвітню школу, а згодом вступив у вище професійно-технічне училище №22 міста Сарни, де здобував професію маляра-штукатура.

З 18 квітня 2011 року Савич Сергій був призваний в ряди ЗСУ на строкову військову службу, в складі національної гвардії України за військовою спеціальністю – експлуатація та ремонт автомобільної техніки. Повернувшись додому з військової служби, працював у Києві. Сергій був люблячим і уважним сином, який  всіляко підтримував батьків та допомагав їм.

З початком повномасштабної російської агресії проти України, старший солдат був мобілізований до лав ЗСУ 4 березня 2022 року. Згодом, пройшовши відповідні навчання та здобувши військову спеціальність – гранатометник, був направлений у зону бойових дій на Донеччину для захисту нашої країни від ворожого окупанта.

Але 10 травня 2022 року сталося непоправне, виконуючи бойове завдання в Донецькій області, від ворожого мінометного обстрілу Сергій героїчно загинув за Україну. Він віддав найцінніше – своє життя, заради нової України, заради її волі. Боронив нашу країну від агресора, а сьогодні є одним із Янголів того великого війська, яке буде берегти нас із небес!

Яна САВИЧ.

 

РУСЛАНА ПІНЧУКА НАГОРОДЖЕНО ОРДЕНОМ «ЗА МУЖНІСТЬ»




 

Указом Президента України № 328/2022 посмертно орденом «За мужність» ІІІ ступеня нагороджено Руслана Пінчука. Руслан народився і жив у Бересті, до повномасштабного вторгнення росії в Україну вже брав участь в ООС.

Загинув за незалежність і вільне майбутнє України. «Ми ніколи не забудемо імена героїв, які віддали свої життя заради миру в наших домівках», – написав, повідомляючи про цю нагороду земляка, голова Сарненської військової адміністрації Олександр Кохан.

Нагорододжено бійця за особисту мужність і самовіданні дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

 


Немає коментарів:

Дописати коментар