понеділок, 14 грудня 2020 р.


 

Формула успіху від талановитої лікарки

Нещодавно у ліцеї пройшли заходи з нагоди урочистої події – посвячення десятикласників у ліцеїсти. Було проведено моніторинг їх навчальних результатів, обговорено досягнення, проблеми. Про це розповіла заступник директора НВК «Ліцей-школа» Тамара Михайлівна Будкевич.

 

Як виховати в собі інтерес до навчання? Як віднайти в собі внутрішню спонукальну силу, яка дає натхнення пізнавати нове, долати труднощі, виконувати завдання, насолоджуватися процесом навчання?

На всі ці запитання шукають відповідь не лише видатні педагоги та психологи, а й ліцеїсти 10-11 класів. Адже попереду вибір професії та закладу вищої освіти. А допомагають старшокласникам розібратися в цих нелегких питаннях успішні випускники ліцею. У рамках проведення Дня ліцеїста відбулася зустріч під назвою «Формула успіху».

Як зазначає Тамара Михайлівна, дуже приємно, що щире, невимушене, цікаве спілкування вихованців ліцею відбулося з Наталією Володимирівною Такун – випускницею закладу 2005 року.

Наталія Такун з дитинства мріяла стати лікарем, а тому і обрала хіміко-біологічний профіль навчання у ліцеї. По закінченню вступила до Вінницького національного медичного університету на факультет «Лікувальна справа». Як підкреслює Тамара Михайлівна, старанна, наполеглива, цілеспрямована золота медалістка стала найсильнішою студенткою групи. Вона відразу ж закохалася у медицину, і ця любов перетворилася у її улюблену професію – ЛІКАР! Ми всі знаємо нашу шановану землячку, яка зараз трудиться у нашому медзакладі лікарем УЗД та за сумісництвом, лікарем-педіатром.

Наталія Володимирівна звернулася з власними порадами щодо становлення на професійній стежці десятикласникам, які пройшовши період адаптації у ліцеї, вже завтра називатимуться ліцеїстами Дубровицького НВК «Ліцей-школа». Які поради дала лікарка юним землякам? Слушні, цікаві і актуальні. Адже і час ставить перед кожним із нас нові виклики. Отож, Наталія Такун радить:

– Навчайтеся, знання не треба носити за плечима.

– Використовуйте навчання у ліцеї як шанс успішної здачі ЗНО та вступу до омріяного ВУЗу.

– Багаж знань, здобутий у ліцеї, надасть можливість легко навчатися у закладі вищої освіти.

– Ставте перед собою високі цілі. Працюйте для їх досягнення. Для цього у вас є всі можливості – ліцей, вчителі, батьки, сучасні інформаційно-комп’ютерні технології навчання.

– Вірте у власні сили, бо ви молоді, розумні, працелюбні.

– Не бійтеся отримувати поразку – це робить вас лише сильнішими.

– Задумайтеся над майбутньою професією вже зараз. Дайте відповідь на запитання: «Ким я хочу бути?».

– Обирайте ту професію, яку будете любити і в якій досягатимете успіхів.

– Займайтеся спортом, бо здоров’я – це головна цінність людини!

Старшокласники щиро дякували Наталії Володимирівні і бажали їй міцного здоров’я та успіхів у її нелегкій професії. На згадку про зустріч організували спільне фото з успішною випускницею ліцею!

Попросила Наталію Володимирівну поділитися враженнями від зустрічі з молоддю, адже у непростому робочому графіку лікарці також треба було віднайти час, щоб поспілкуватися з випускниками ліцею. Вона зазначила: «Емоції переповнюють. На мить повернулася у свої шкільні роки, які провела у стінах цього чудового закладу. Приємно було відчути атмосферу комфорту, турботи, любові та знань, які весь педагогічний колектив установи передає кожному своєму вихованцю. Молоді амбітні ліцеїсти – наша перспективна молодь. Горджуся тим, що у свій час була вихованкою та випускницею цього навчального закладу. Кожному ліцеїсту побажаю: «Будьте найкращими серед кращих і не помітно ви досягнете вершини».

 

Люба КЛІМЧУК.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар