понеділок, 7 грудня 2020 р.

 


НАШЕ ЗАВДАННЯ РОЗБУДУВАТИ,

А НЕ ЗНИЩИТИ ГРОМАДУ

 

Напередодні Дня працівників органів місцевого самоврядування спілкуємося з «найстарішим» депутатом міської ради Дубровицької ОТГ Станіславом Миколайовичем Рожком, для якого робота в теперішньому скликанні ради буде вже сьомою депутатською каденцією.

 

Пригадуєте, як Ви вперше стали депутатом? Що тоді було у Вашій передвиборчій програмі і чи вдалося її втілити?

Це забути неможливо. Мені 24 роки, молодий і недосвідчений директор школи, який всіма силами намагається побудувати нову школу у селі Заслуччя. Місія майже нездійсненна, якби не односельці, які повірили і віддали майже одноголосно за мене свої голоси на виборах до районної ради. За два скликання я свою обіцянку виконав і з тих пір стараюсь не підводити людей, які мені довіряють.

Був період, коли серйозно йшлося про те, що Ви можете очолити районну раду. Розкажіть про це трохи детальніше.

Першу серйозну пропозицію я отримав від тодішнього представника Президента у Дубровицькому районі Геннадія Миколайовича Шевченка про те, щоб бути його заступником. І з тих пір таких спокус вистачало упродовж моєї депутатської діяльності. Як це не банально буде сказано, але посада – це не самоціль для мене. Я знаю багатьох достойників, які йшли на впливові місця, а згодом поневірялись у пошуках роботи. Я люблю стабільність і впевненість у тому, що я роблю і для чого. 

Яку із своїх депутатських каденцій Ви вважаєте найпродуктивнішою?

Це той період, коли приклав максимум зусиль до побудови школи і дитячого садочка. В першому випадку я безмежно вдячний колишньому очільнику району Шевченку Г.М., а у другому – Киркевичу С.В. Взагалі, коли не маєш підтримки, чи не можеш працювати у команді, краще не балотуватись в органи місцевого самоврядування.

Вже багато років Ви обираєтесь до рад під «біло-сердечним» прапором. Чому саме «Батьківщина»?

У «Батьківщині» я вже більше 10 років. У той час, коли лютували «регіонали», всіх керівників насильно запрошували до лав правлячої партії. Я пристав на пропозицію об`єднання, яке сповідувало демократичні принципи. Напевне, і поплатився б за цей крок, якби знову не виграв вибори.

Як з висоти багаторічного радівського досвіду оцінюєте теперішні реформи у місцевому самоврядуванні?

Позитивно. Існування рад і адміністрацій – це невдячна розкіш для нашої країни. Громади будуть успішними при наявності керівника-господаря і поміркованої підтримки депутатів. Шкода, що закони в Україні приймаються «з коліс» або запізно і немає прогнозованого завтра.

Які виклики на даний момент вважаєте найгострішими?

Відсутність розвиненої інфраструктури на селі. Більшість сільських рад не хотіли або не мали можливості впроваджувати соціально-економічний розвиток. Натомість наша Дубровиця за «правління» Богдана Микульського набула ошатності і затишку. На це все потрібні кошти. Коли видатки у два рази перевищують дохідну частину бюджету – це складно. На мою думку, є декілька шляхів наповнення місцевої скарбниці: легальна організація видобутку бурштину, детінізація підприємницької діяльності, залучення інвестицій, належний облік земельних та водних ресурсів.

Кожен хоче залишити після себе слід на землі. Що хочете залишити нащадкам Ви?

Частинка мене залишиться у моїх дітях і внуках. Хочу, щоб вони були щасливими. А якщо люди будуть пам’ятати мої справи – то це найвиразніший слід на землі.

Глава сімейства, директор школи, депутат, рибалка, поет, грибник, бард… Що ще я не знаю про Станіслава Рожка?

Я буваю жорстким, непередбачуваним, бо люблю дисципліну і вимагаю це від інших.

Напередодні професійного свята, які побажання для колег та побратимів?

Тішусь тим, що у Дубровицьку раду потрапили всі демократичні і проукраїнські сили. Хочу побажати колегам-депутатам не використовувати часто лозунги, гасла, декларації своїх партій, не піаритись і не ставати осторонь проблем. Ми невеличка родина, яка повинна за свою виборчу каденцію розбудувати, а не знищити громаду. Всіх зі святом. Слава Дубровицькій спільноті! Слава Україні!

Принагідно і Вас особисто зі святом! Дякую за розмову.

Спілкувалася Людмила РОДІНА.

 

Серед кращих керівників-2021

наші педагоги

 

В перший день зими відбувся І тур Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2021» у номінації «Керівник закладу освіти». У онлайн-режимі шестеро директорів закладів освіти Сарненського, Дубровицького та Володимирецького районів змагалися у трьох конкурсних випробуваннях.

 

Журі оцінювало ефективність, доцільність та перспективність управлінських рішень, менеджерські новації, уміння оперувати комплексом професійних знань.  Відзначались оригінальні ідеї окремих конкурсантів щодо створення сучасного освітнього середовища, безпечних і комфортних умов навчання та праці, запобігання проявам насильства і дискримінації.

 

Переможець та лауреати конкурсу визначались на основі рейтингу, укладеного за загальною кількістю балів, одержаних під час усіх випробувань.



Перемогу у першому турі конкурсу виборов Серко Анатолій Максимович (Озерська філія Сварицевицького опорного ЗЗСО І-ІІІ ст.), серед трьох лауреатів і Климчук Сергій Тимофійович (Берестівський ЗЗСО І-ІІІ ст.).



 

Вітаємо кращих керівників-2021!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар