пʼятницю, 11 червня 2021 р.

 






















«Жив так, щоб було несоромно

перед майбутніми поколіннями»

 

Якщо у пам’яті багатьох живуть гарні спогади про людину, значить вона прожила щасливе і гідне життя. Саме так можна сказати про Миколу Адамовича Голяку. Він був затятим любителем спорту, який горів цією справою і до останнього залишився їй вірним. Аби вшанувати його пам’ять, у Дубровицькому НВК «Ліцей-школа» на Народному стадіоні другого червня пройшов футбольний турнір «Перлина Полісся» серед хлопців 7-9 класів.

 

Дійство зібрало чимало молоді, з якою так любив спілкуватись Микола Адамович. Жодні спортивні заходи не обходились без участі ентузіаста. З 1986 по 2001-ий він був головою районної федерації футболу. У складі своєї команди ставав переможцем районних, обласних та міжнародних змагань з футболу та волейболу. Підтримував розвиток спорту в районі як меценат та організатор, пропагував активне дозвілля. Завдяки своєму спортивному запалу та ентузіазму був взірцем для багатьох. 

Учасники турніру вшанували пам’ять Миколи Адамовича хвилиною мовчання. А організатори та гості заходу поділились спогадами про знаного спортсмена.

 

Володимир Кушнір, директор Дубровицького НВК:

«У 2018 році відбулась подія десятилітнього масштабу – ми відкрили цей Народний стадіон, до будівництва якого долучились всі бажаючі. На жаль, сьогодні немає поряд з нами організатора цього проєкту – Миколи Адамовича Голяки. Він був одним з ініціаторів такої важливої події для розвитку спорту. Перестало битися його серце, але назавжди він залишився в нашій пам’яті як людина, котра жила так, щоб не соромно було перед наступними поколіннями. Це було кредо Миколи Адамовича. І сьогодні ми з гордістю проводимо цей турнір, присвячуючи його світлій пам’яті».

 

Богдан Микульський, міський голова:

«Це була людина безмежної енергії, організатор, спортсмен, меценат, патріот. І таким він залишився в пам’яті дубровичан, спортсменів нашого краю. Микола Адамович виховував, тренерував і передавав найкращі якості своїм вихованцям. Два роки тому  тут, на відкритті Народного стадіону, перший удар по м’ячу зробив саме він».

 

Василь Коростель, представник ветеранського футболу:

«Мені довелось не один десяток років пограти з Миколою Адамовичем на футбольному полі, захищаючи честь нашої дубровицької команди на змаганнях різних рівнів. Він не просто грав, а всім серцем любив футбол та повністю віддавав себе спорту. Ми згадуємо його яскраві емоції на матчах. Він не раз отримував червоні картки на турнірах за першість області, міг не дограти, тому що завжди був за справедливість. Не залишався байдужим до людей, які мали якісь проблеми в житті. Багато Микола Адамович привів молоді до нашого клубу, а разом з цим прищепив їм любов до футболу. Користуючись нагодою, хотів би подякувати організаторам цього турніру і особисто Кушніру Володимиру Володимировичу за дійсно чудову роботу».

 

Руслан Голяка, син Миколи Адамовича:

«Мені приємно, що в нашому місті є люди, які пам’ятають мого батька як хорошу людину, організатора турнірів. Людину, яка підтримувала створення матеріальної спортивної бази району.  Він дуже любив футбол і це передав нам. В подальшому цю любов я хочу прищепити і своєму сина, адже футбол в наш час – це розвиток здорового способу життя. Футбол – це не просто гра».

На стадіон з батьками завітав і онук Миколи Адамовича – Ренат. Після його побажання: «Хай переможе найсильніший» власне й розпочались футбольні баталії. Позмагатись за першість зібралось шість команд з Будимлянського, Заслуцького, Залузького навчальних закладів, Золотинської гімназії, Дубровицької ЗОШ №2 та Дубровицького НВК.

Зрештою перше місце на турнірі «Перлина Полісся-2021» пам’яті Миколи Голяки вибороли золотинські футболісти. Другими стали господарі поля. А бронза у юнаків із Залужжя.

Цього дня на стадіоні були ветерани спорту, юні футболісти, гравець молодіжної збірної України з футболу Микола Кухаревич, вболівальники. Тож як і за життя Микола Адамович зумів знову об’єднати разом любителів «гри мільйонів».

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар