середу, 2 червня 2021 р.

 



НОВА КНИГА ВОЛОДИМИРА МОЗОЛЯ

 

Краєзнавця Володимира Романовича Мозоля читачам «Дубровицького вісника» представляти не треба. Він наш постійний автор, який вже багато років поспіль займається пошуком історичних місць, пов’язаних з діяльністю вояків УПА, зокрема загону УПА-«Північ» очільника Лайдаки та інших підпільників ОУН, котрі орудували на теренах краю.

 

В своїй пошуковій роботі Володимир Романович співпрацює із сектором архівного забезпечення УСБУ в Рівненській області, фахівцями ДАРО та із завідуючим відділом «Інституту дослідів Волині», кандидатом історичних наук Іваном Марчуком.

В результаті цих краєзнавчих розвідок з-під пера Володимира Мозоля з’явилося декілька книг, що розповідають про видатних земляків та буремну минувшину ріднокраю. Так, в 2015 році у видавництві ТОВ «ЦП «КОМПРИНТ» (Київ) побачила світ монографія «Лайдака», у 2017 році у «Волинських оберегах» (Рівне) випущено одразу дві праці «ОУН на теренах села Крупов’є. Частина І» та «ОУН на теренах Дубровиччини. Частина І». Також було підготовлено до випуску історичну розвідку «ОУН та УПА та теренах сіл Мочулище та Острівці». Вже у травні 2019 року в тому ж видавництві побачили світ продовження попередніх досліджень «На теренах села Крупов’є. Частина ІІ», а у жовтні цього ж року – «На теренах Дубровиччини. Частина ІІ». 2021 рік ознаменовано виходом нової книги автора «На теренах Дубровиці. (1941-1944 рр.) Частина ІІ». Як зазначає сам автор, частину матеріалів надав мешканець Тернополя Анатолій Лукащук. Для ілюстрацій використано світлини зі сторінки в «Фейсбук» відомомого місцевого фотографа Анатолія Кібука.

Вже традиційно книга видана завдяки сприянню небайдужих земляків: очільника Дубровицької «Свободи» Олександра Задорожного, директора ДП «Висоцький лісгосп» Віталія Торчила, головного інженера ДП «Дубровицький лісгосп» Василя Шпаковського, приватного підприємця Геннадія Гладкого.

З приводу придбання видання звертайтеся до автора.

Людмила РОДІНА.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар