четвер, 10 червня 2021 р.

 







Острови дитинства у Сварицевичах

Щасливі разом!

1 червня Богдан Микульський, Оксана Краглевич, Олена Лобзун, Степан Гольц побували у прийомній сім’ї Наталії Василівни Крупко зі Сварицевич.

Тут, у прекрасних умовах, щирій, добрій, світлій і душевній атмосфері виховують двох красунечок – Оленку та Олечку.

Дівчатка кажуть, що мають найкращих у світі батьків! Вітаючи Олю та Оленку, їх прийомних батьків в Міжнародний день дітей, подумалося, що турбота про дітей рідних і близьких і є їх найбільший захист!

Наталія Василівна разом з чоловіком Леонідом Степановичем дарують своїм донечкам (тільки так називають дівчаток) свою безмежну любов. Дуже гарні умови проживання, позитив, який відчувається у кожному куточку оселі в цій сім’ї, любов один до одного – це зворушливі враження про прийомну сім’ю зі Сварицевич.

Красуня-господиня – вміла, працьовита, енергійна. Майстер на всі руки Леонід Степанович – зразковий господар дому! Дві квіточки донечки-школярки й мамині помічниці. Це і є острів щастя!

Наталія Василівна та Леонід Степанович дуже гарні та усміхнені, вони кажуть, що секрет молодості – це спілкування з дітьми, активний відпочинок разом, а також позитивні емоції. Мама навчає донечок всім господарським жіночим хитрощам, а тато дбає, щоб у дітей було все найкраще, часто заробляючи далеко від дому. Наталія Василівна працює помічником вихователя у місцевому садочку, колись очолювала сварицевицьку пошту. «Пекли з мамою паску, сервірували стіл, тато смажив смачні шашлики, вчилися кататися на роликах…» – це лише частинка розповіді про дитинство Оленки та Олі, що лунає з вуст красунь-сестричок.

 

Перепитали, хто зробив у хаті такий чудовий ремонт. Господар багато робіт виконує самотужки.

Оленка та Оля гарно малюють. Вони показали нам чудову дитячу кімнату, розповіли про своє навчання та захоплення. Як каже Олена Лобзун, ця сім’я взірець для всіх, вона – приклад сімейної злагоди, людського добра. З Божої волі, з великого бажання, колись у цій затишній оселі з’явилося двоє маленьких дівчат. З Олечкою мама навіть сиділа у декреті, бо крихітці не було ще і два рочки. Чотири рочки було Оленці. А тепер дівчатка – у другому та п’ятому класах. І всі у цій сім’ї схожі між собою, а головне – усміхнені та щасливі!

Хай Бог хранить батьків і їх прекрасних доньок!

 

У закладах освіти – сучасно та щиро

У День захисту дітей ми отримали найпозитивніші емоції в одному з найкращих навчальних закладів Полісся – Сварицевицькому опорному закладі загальної середньої освіти І-III ступенів Дубровицької міської ради. Сотні дитячих усмішок, прекрасний, креативний колектив, доброзичлива атмосфера, сучасні класні кімнати – це все навчальний заклад у віддаленому поліському селі, який очолює досвідчена освітянка, депутат міської ради Олена Михайлівна Полюхович.

З Днем захисту дітей щиро привітали учнів та їх наставників міський голова Богдан Микульський, керуюча справами міської ради Оксана Краглевич, начальник відділу освіти, культури та спорту Ніна Стасюк, керівник служби у справах дітей Олена Лобзун, сільський староста Степан Гольц. У дарунок – смачне морозиво для учнів закладу від виробника ТОВ «Три Ведмеді», в особі офіційного дистриб’ютора Іванни Бецан.

Шкільне подвір’я було наповнене веселим дитячим гамором. Під наставництвом педагога-організатора Оксани Холодько діяли різні локації, де дітлахи мали змогу отримати нову порцію радості. Разом з вихованцями у флешмобі танцювали з радістю педагоги та директор.

Як каже Олена Полюхович, для дітей треба бути прикладом у всьому і просто бути разом з дітьми у святах та буднях!

Богдан Микульський, Ніна Стасюк, Оксана Краглевич разом з керівниками закладу оглянули класні кімнати, спортивну залу, інклюзивний центр та господарські приміщення закладу. Досвідчені педагоги й сучасні оснащені кабінети – це також важливі складові успішного навчання сварицевицьких учнів. Разом з тим Олена Михайлівна розповіла і про проблемні питання в утриманні закладу освіти.

Цього дня міський голова познайомився і з роботою закладу дошкільної освіти «Сонечко» у Сварицевичах. Тут є гостра потреба відкрити додаткову п’яту групу. Про це розповіла завідувачка  Тетяна Василівна Крупко. Зараз садочок відвідує 120 діток. Хочуть возити сюди малечу і батьки із Зелені. Для відкриття групи вже підготовлені кімнати, завезені нові меблі, питання лише у коштах на оплату праці фахівцям. До речі, у цьому році у «Сонечку» буде проведено заміну тепломеханічного обладнання котельні, на це передбачено 583 тис.720 грн. субвенції з державного бюджету.

Люба КЛІМЧУК.

Немає коментарів:

Дописати коментар