вівторок, 3 травня 2022 р.

 










Робота ринку відновлена:

і продавців, і покупців – мало

Минулого четверга працював дубровицький ринок. За час війни це був третій день базарної торгівлі у місті (мова про великий ринок). І хоча торгових наметів власне на території ринку було небагато, все ж охочі могли скупитися необхідними речами. Що купували цього дня? За моїми спостереженнями, був попит на насіння, саджанці, одяг кольору «хакі», купували квіти на провідну неділю, цікавилися надгробними пам’ятниками, брали й харчі.

Біля популярного намету з м’ясними та ковбасними виробами, що поряд з м’ясним павільйоном, людей було небагато. Два четверги поспіль цю продукцію привозять на ринок. Дуже широкий асортимент у цьому наметі, про це знає багато жителів Дубровиччини. Однак, доставити продукцію у наше місто, за словами продавців, стало в рази дорожче, бо зросли ціни на пальне. Отож продавці тепер не їздять додому після кожного базарного дня у сусідніх містах, а ночують тут. Так працювати економніше. Ковбаси та інші вироби у цьому наметі зросли на 5-10 гривень за кг у ціні.

Багато товарів, що продають на ринку, можна придбати й у магазинах, навіть дешевше. Однак саме на базарі маємо можливість спілкуватися, торгуватися, зустрічати тих, кого не бачив роками. Ми звикли, що четвер – день базарний. Завжди називали у місті цей день неділі «Здвиженням».

Ринок – невід’ємна частина життя дубровичан вже не одне століття. Навіть у часи Другої світової ринок у місті працював. Тоді він розташовувався там, де тепер майдан Злагоди. Багато продавали там продукції власного виробництва.

Як пересвідчилася з розмов, багато продавців, які приїздили на торг до Дубровиці, зараз виїхали за межі України. Тому складно передбачити, наскільки буде заповненим наш ринок у найближчі часи. Як зазначив керівник підприємства «Ринок», депутат міської ради Юрій Євгенійович Лосік, кількість підприємців, які торгують у Дубровиці, значно впала ще в час ковіду. Тоді ринок деякий час не працював, а як відновив роботу, то наметів було небагато. А війна знову ж таки внесла негативні корективи у діяльність підприємства. Здорожчання пального, відсутність покупців, мала купівельна спроможність населення – все це позначається на торгівлі. Що буде далі – передбачити важко. За словами Юрія Євгенійовича, до Великодніх свят торгівля буде, а далі – час покаже. Дуже хочеться всім нам повернутися до звичного життя. Радіти всім дням тижня. Любити четвер у нашому місті, як день особливий. Радіти зустрічам і торгівлі на ринку. Будемо сподіватися, що так і буде, і зовсім скоро.

Як поверталася з базару, то загула сирена. Глянула в небо – щось летить. Перелякалася. А тут побачила, що то лелека розправив крила. Миру нам, бо мир основа всіх основ.

Люба КЛІМЧУК.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар