вівторок, 3 травня 2022 р.

 




Разом – ми сильні!

Євгенія Годунко, керівник Заслуцького сільського клубу, розповідає про волонтерство у Заслуччі й небайдужих людей, які наближають Перемогу.

 

Починаючи з 24 лютого, життя почалося з нового листка. Відразу постало питання: «Чим ми можемо допомогти?».

Порадившись зі старостою села та старшим територіальної оборони (це у нас шанована людина, ветеран АТО) вирішили організувати збір продуктів.

Цю справу зробили за вечір: «Хто віз, хто ніс, хто як міг, так і доставляв харчі на пункт збору». Через кілька днів організували збір теплого одягу та матраців із ковдрами. Люди навіть знімали матраци зі своїх ліжок, що проймало до сліз. Майже всі долучилися до збору коштів, земляки, які перебувають за кордоном, також долучилися до збору коштів. Допомогу через сімейного лікаря Світлану Анатолівну передавали до Миляцької громади (теплий одяг, продукти). Через пару днів відправили бус з харчами на один з рівненських стратегічних об’єктів. Ми з дівчатами чотири дні ліпили голубці та вареники й відправляли для захисників. Харчі збирали й для Харкова, але сидіти далі, склавши руки, не будеш. Я порадилася зі старостою і керівником тероборони, і організували вечерю для наших захисників. Кожен вечір наші дівчата готують смаколики й доставляють нашим військовим. До приготування вечері залучили й наших вірян Церкви Християн Віри Євангельської. І надалі будем працювати задля нашої перемоги!

Щиро дякую всім жителям села. Особливі слова хочу сказати на адресу наших дівчат-куховарочок, а їх всього 5 осіб. Вони біжать працювати миттєво, як треба. Спасибі Надії Гнатівні Гугайло, яка повністю віддала в наше розпорядження свою літню кухню. Ми користуємося у господині й світлом, і водою та всім іншим, що треба для роботи. Особливу подяку хочу висловити Анатолію Бруяці, який мене підтримував і підтримує в будь-яких моїх пропозиціях. Ця людина почала зі мною працювати з перших днів війни. Я вдячна своєму земляку за слушні поради, підказки, розуміння. Наша шанована староста Наталія Жакун, небайдужа до всіх справ людина, запропонувала мені співпрацювати з Анатолієм Бруякою. Спасибі Наталії Петрівні за цю пораду і за небайдужість у всіх питаннях. Разом – ми сила! Миру нам усім! Уклін – захисникам, всім людям, хто підтримує армію!

Записала Люба КЛІМЧУК.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар