вівторок, 3 травня 2022 р.

 


А наші умільці продовжують «чаклувати»

 

Талановиті хлопці живуть в прекрасному українському селі Орв’яниця. До війни вони ремонтували авто. А з березня освоїли ще й виготовлення засобів індивідуального захисту для наших солдатів. Кинули клич по друзях, назбирали автомобільних ресор й почали виготовляти бронепластини. Кажуть, вони ні в чому не поступаються заводським. Хіба що ціною – за подібні імпортні довелося б викласти понад п’ятсот євро. Майстри ж роблять їх для оборонців безкоштовно. Для певності відстрілюють і самі відправляють на передову. «Тільки не треба нас хвалити, – просять хлопці. – Ми робимо те, що можемо і вміємо. Це наш скромний внесок в українську Перемогу».

Спочатку відправляли самі пластини. Згодом закупили матеріал і попросили кравчинь пошити жилети, щоб бійці отримували вже повноцінний бронежилет.

Тож робота в майстерні кипить зранку до ночі. «Всі замовлення відійшли на другий план. Сьогодні більш нагальна потреба – саме ці бронники. Тому пояснюємо клієнтам, що до чого. Всі ставляться з розумінням. Навіть намагаються чимось посприяти», – кажуть хлопці.

Людмила РОДІНА.

                                                                                                                                                                                                     

Немає коментарів:

Дописати коментар