вівторок, 3 травня 2022 р.

 



ДРУГА ВОЄННА СЕСІЯ

 

У четвер, 14 квітня, відбулася двадцята сесія міської ради. Вона стала другою в умовах війни. Участь в роботі взяло 18 депутатів, вів пленарне засідання міський голова Богдан Микульський.

 

На розгляд міської ради виносилося, окрім порядку денного, ще вісім питань. Найперше, чим було викликане зібрання, це перегляд бюджету. За період війни було прийнято ряд законодавчих актів, які вимагають коригування кошторисів рад на місцях. Що ж змінилося в міському бюджеті?

Держава збільшує асигнування двох освітянських статей, що стосуються державної підтримки осіб з особливими освітніми потребами, водночас зменшує видатки в цій же царині, що передбачають оплату праці за заняття з дітками на дому. Загалом залишки коштів освітньої субвенції переспрямовуються на придбання форми та військового спорядження для бійців територіальної оборони області. Так, наша міська рада на ці цілі передає 400 тис. грн. до обласного бюджету.

Також знімаються кошти з фінансування проєкту «Реконструкція будівель Дубровицького НВК «Ліцей-ЗОШ І-ІІ ст.» в сумі 650 тис. грн. і передаються на фінансування програми розвитку житлово-комунального господарства (500 тис. грн. – поповнення статутного фонду ДП «Теплосервіс» для заміни котла в лікарні) та цільової програми забезпечення добровольчого формування Дубровицької територіальної громади (150 тис. грн.).

До слова, саму програму приймали на цій же сесії. Розрахована вона на два роки й включає кілька першочергових заходів з загальною кошторисною вартістю по 250 тис. грн. на кожен рік.

Основне ж завдання програми: закупівля та накопичення матеріально-технічних засобів для потреб функціонування добровільного формування; цілеспрямоване та постійне навчання та виховання їх членів, забезпечення їх готовності до виконання завдань за призначенням; сприяння діяльності добровольчих формувань щодо організації руху опору та підготовки громадян до національного спротиву тощо.

Трансформовано до умов сьогодення порядок списання майна комунальної власності. Його дещо лібералізовано, адже не завжди тепер можна знайти ліцензованих експертів, які б надавали відповідні висновки для списання майна.

Також депутати встановили плату за доступ операторів та провайдерів телекомунікацій до елементів інфраструктури об’єктів будівництва, транспорту, енергетики, кабельної каналізації електрозв’язку, будинкової розподільної мережі комунальної власності ради. Вона складатиме 2 відсотки від мінімальної заробітної плати на місяць.

Перейшли у комунальну власність  громади дві захисні споруди цивільного захисту (протирадіаційне укриття по вулицях Гагаріна та Вокзальна).

Ще було розширено перелік адмінпослуг, що надаються через ЦНАП громади. Додалося до переліку три послуги, що стосуються пільг та компенсацій внутрішньо переміщених осіб.

Також передали в оренду земельну ділянку комунальної власності для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. Ділянка має площу близько 13 га і розміщена на території Залузького старостинського округу. Передається вона терміном на один рік.

Людмила РОДІНА.

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар