вівторок, 3 травня 2022 р.

 

у небо йдуть найкращі

У неділю, 24 квітня, в Бересті прощалися

із односельцем Русланом Пінчуком, який загинув на Харківщині, захищаючи нашу Батьківщину від рашистських окупантів.

Провести в останню дорогу Захисника України, незважаючи на велике свято Воскресіння Христового, зійшлося, напевно, все село. Приїхали віддати данину Герою й з інших населених пунктів громади. У траурній процесії, що розтяглася майже на кілометр, поруч з рідними та земляками покійного, йшли побратими-військові, керівництво міської ради на чолі з головою Богданом Микульським, все духівництво церков ПЦУ Дубровиччини разом з благочинним Данилом Ковташем. За давнім звичаєм хлопця ховали з короваєм. Ворог надто рано обірвав Його життєву нитку, а доля назавжди пошлюбила юнака з Україною, якій Руслан був вірним до останнього подиху.

Тиждень, що минув з дня смерті Руслана, навіть небо плакало у траурі за юнаком. Тільки у суботу увечері, коли Його тіло доставили на рідну землю, хмари розступилися і з’явилося сонце. Сонячним видався й день поховання. Сам Господь таким чином віддав шану Герою.

«Ми не можемо сьогодні втішити батьків покійного, бо надто велике їхнє горе. Але вони можуть пишатися своїм сином – Його ім’я навіки вкарбоване в історії України», – сказав на похованні отець Данило.

Подякував за сина Марії Миколаївні та Григорію Григоровичу Богдан Микульський. «Руслан був патріотом і справжнім чоловіком», – зазначив він.

До речі, на фронті нині перебуває й другий їх син Григорій, брат Руслана.

«Товариський, рішучий, балакучий, справедливий – таким був Руслан, і таким залишиться у пам’яті друзів, однокласників, учителів, знайомих, односельчан... Він завжди вірив в Україну, тому без роздумів відправився захищати свою землю з перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну», – згадує землячка покійного Героя, вчитель місцевої школи Леся Люлька.

Співчуваємо батькам Руслана, брату. Нехай опіка Всевишнього та наші спільні молитви полегшать гіркоту втрати і родинне горе. Світлий спомин про мужнього захисника України назавжди залишиться в наших серцях. Вічна пам’ять Герою! Слава Україні!

Людмила РОДІНА.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар