вівторок, 3 травня 2022 р.

 


Поблизу Харкова

під час розмінування загинув сапер з Дубровиччини

 

16 квітня під час виконання службового обов’язку загинув військовий родом з Дубровиччини Кошурко Андрій Васильович.

Про це повідомляє Міжрегіональний центр гуманітарного розмінування та швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Кошурко Андрій Васильович народився 17 березня 1991 року на Дубровиччині, був начальником частини гуманітарного розмінування, майором служби цивільного захисту.

Також загинули ще двоє саперів, а четверо отримали поранення.

«Від початку наступу російських окупантів наші побратими постійно здійснювали збір, вилучення, ліквідацію вибухонебезпечних предметів та снарядів, які залишились після ворожих обстрілів. Щоденно професійно і мужньо виконували роботу. 16 квітня, під час чергового бомбардування м. Харкова військами РФ та вилучення смертоносної зброї «русского мира» трагічно обірвалося життя світлих, життєрадісних, прекрасної душі, відкритого і доброго серця, відданих своїй справі людей, надійних друзів, найкращих синів, чоловіків та люблячих батьків», – йдеться у повідомленні Міжрегіонального центру гуманітарного розмінування та швидкого реагування.

«Коротке повідомлення в стрічці новин. На жаль одне із... Та за цим коротким повідомленням втрачені життя. Цього разу страшна новина торкнулася жителів нашого села. Не придумали ще тих слів, щоб описати емоції. Один із трьох загиблих – наш Андрійко Кошурко. Добрий, щирий, відкритий, сміливий, світлий хлопець, наш односелець, хоч вже багато років вчився, жив, працював на Харківщині. Для когось друг, для когось однокласник, для когось родич, комусь просто хороший знайомий. Немає в селі людини, яка б не спілкувалася з Андрієм, бо він був такою людиною, яку не можна не помітити. Його щира посмішка навіки залишиться в нашій пам’яті. Щирі співчуття сім’ї. Сумуємо разом з вами. Дякуємо, що виховали справжнього ГЕРОЯ! Вічна пам’ять, друже...», – написала односельчанка Андрія Ірина Голяка.

Висловлюємо сердечні співчуття родині та розділяємо з вами біль утрати. Герої не вмирають!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар