середу, 9 лютого 2022 р.

 










Україна – це ВИ

 

Сьогодні Україна тримається не лише на захисниках на фронті, а й на тих, хто воює з ковідом. Про один такий підрозділ Дубровицької лікарні розкажемо сьогодні.

 

Це інфекційне (ковідне відділення), яке розташоване у неврологічному корпусі. Тут трудиться колектив високопрофесійних, відповідальних медичних працівників. Як триває тут робочий день? Станом на 1 лютого у відділенні лікувалося 50 хворих на ковід. Це пацієнти з різним станом важкості перебігу хвороби. Але, як кажуть фахівці, теперішній ковід, на щастя, вражає організм менше, як «Дельта». Проте і зараз є пацієнти, які затягнули із лікуванням вдома, тому вони більш «складні».

Як працюють у відділенні? За день фахові огляди досвідчених лікарів, до кожного пацієнта особистий уважний підхід, щоденний моніторинг перебігу хвороби, лікарські призначення. У медсестер і молодших медичних сестер відпочинку у цьому відділенні практично нема. Часом, протягом дня, дівчата не мають часу випити навіть чаю. У них десятки кілометрів, находжених по палатах, сотні крапельниць, взяття аналізів, багато іншої роботи. Велика допомога є з боку молодшого медперсоналу: тиск і сатурацію вимірюють, по ліки в аптеку біжать, аналізи несуть, прибирають. Всі працюють з величезною самовіддачею. Робота організована у відділенні якнайкраще. Побутові умови у відділенні хороші. Кухарі нашої лікарні з найпростіших продуктів готують смачні обіди. Подяка всім людям, хто здав для лікарні картоплю, хто долучається до допомоги продуктами для хворих.

Про кожного лікаря, медсестру чи молодшу медичну сестру інфекційного (ковідного) відділення нашої лікарні можна писати окремий матеріал. Ці люди заслуговують на велику пошану та подяку. Я пересвідчилася на власні очі, що таке  медикам відпрацювати практично добу на ногах, думати, приймати рішення, виконувати призначення лікаря. Працювати руками, головою, серцем одночасно. Це все про фахівців з інфекційного відділення. Це люди з великої букви.

Лікарі: надзвичайно людяна та високопрофесійна Оксана Пінчук  (очолює відділення), про цю людину я чула тільки позитивні слова і від хворих, і від персоналу відділення. Тут працюють також шановані лікарі Олександра Правник, Тетяна Земляна, Таміла Малюк, Вікторія Буткевич, Наталія Андрусенко, Катерина Андрієвська.

Старша медсестра відділення Ольга Мазур (досвідчений, високоорганізований, відповідальний медпрацівник). Медсестри відділення: це красиві, чуйні професіонали своєї справи Тетяна Сичик, Анна Нагорняк, Марина Рожко, Наталія Нестерчук, Марія Черевко, Ірина Фурсович, Валентина Стельмах, Наталія Клюйко, Людмила Степаненко, Наталія Яригіна, Галина Боковець, Олена Доматюк. Молодші медичні сестри: дуже привітні, працьовиті Ірина Гордієва, Світлана Гордієва, Галина Тверда, Оксана Чудік, Тетяна Буткевич, Любов Мисько, Марія Томко, Наталія Конончук, Марія Черпак, Ольга Булачок, Оксана Мерзун, Тетяна Бернацька.

Перебуваючи на лікуванні, не раз бачила, що таке втома медичного персоналу, який цілодобово поспішає до хворих. Маски, захисні халати. Ходити в цьому спорядженні цілими днями дуже нелегко. А коли непросто ходити, а працювати? Медики не скаржаться на втому. Минулого року фахівці відділення боролися зі складною «Дельтою», тепер нова хвиля ковіду.

Хворі поступають і поступають… І як би складно їм не було, допомога медиків це вогонь добра і порятунку. Уклін фахівцям Дубровицької лікарні, яку очолюють Руслан Бовгиря та Наталія Мединська. Від імені багатьох хворих дякуємо за функціонування ковідного відділення, за гарну організацію роботи, за професіоналізм. Будьте дужі, наші рятівники. Хай вас хранить Господь.

Люба КЛІМЧУК.

Немає коментарів:

Дописати коментар