середу, 9 лютого 2022 р.

 

Олексій Жакун став срібним призером Кубку міста САРНИ



Змагання проходили за олімпійською системою, що складалася з двох партій (білими й чорними фігурами) з контролем часу по 15 хвилин кожному учаснику на партію. У разі однакової кількості очок (1:1) в очному поєдинку призначалася додаткова партія (армагедон) з контролем часу 5 хвилин білим і 4 хвилини чорним. У випадку нічиєї переможцем був шахіст, що грав чорними фігурами. Право вибору кольору фігур встановлювалося жеребкування.

Дубровичанин Олексій Жакун (на фото перший зліва) за результатами попередніх етапів потрапив до 1/8 фіналу, де переміг Віктора Курачика 2-0. В 1/4 дубровичанин зіграв з Андрієм Черницовим, якого теж переміг із рахунком 2-0.

Надзвичайно напруженими вийшли півфінали, де в зустрічі «Жакун/Зань» двічі доводилося серйозно втручатися судді, а також вдруге перегравати третю партію армагед дону. Олексій Жакун зрештою схилив шальки терезів на свій бік.

Фінал обіцяв бути гострим І безкомпромісним, але, на привеликий жаль, дубровичанин поступився місцевому фавориту Олександру Параниці 0-2.

Немає коментарів:

Дописати коментар