середу, 1 грудня 2021 р.

 

СИТУАЦІЯ ЩОДО ЗАХВОРЮВАНОСТІ

НА КОВІД ДЕЩО СТАБІЛІЗУЄТЬСЯ

 

Таку втішну новину повідомила заступник директора міської лікарні з лікувальної частини Наталія Мединська. На ранок середи, 24 листопада, на стаціонарному лікуванні перебувало 66 пацієнтів із ковідним діагнозом. Це все мешканці колишнього Дубровицького району. Заповнюваність ліжок знизилася майже на третину. Усі госпіталізовані в стані середнього або важкого перебігу захворювання.

Втім, за словами лікарки, заспокоюватися рано. Нинішній штам ковідної інфекції вкрай небезпечний й характеризується високими контагіозністю та відсотком смертності. Така загально світова тенденція, і Дубровиця із цієї практики не виключення.

Наталія Григорівна втім наголошує: перебіг хвороби важчий у невакцинованих. Вони й становлять левову частку госпіталізованих. Захворюваність у них протікає у значно важчому стані й довший період. У тих пацієнтів, хто вакцинований, перебіг недуги значно легший, госпіталізуються вони лише з приводу супутніх патологій. Серед вакцинованих не зафіксовано жодного летального випадку.

Отож вирішувати кожному: як вступати в небезпечний зимовий період, коли епідеміологи прогнозують черговий пік захворюваності на січень-лютий.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар