пʼятницю, 6 липня 2018 р.


Ярослава Морєва: «макіяж і кулінарія мають багато спільного»
До дня молоді пропоную вам розмову з вродливою і цікавою співрозмовницею, дубровичанкою Ярославою Морєвою. Якщо коротко, то Ярослава – юрист за фахом, вміє робити жінок особливо гарними. Багато наших землячок звертаються до моєї героїні, аби зробити святковий мейкап. Про це і не тільки детальніше.

Розкажіть, як зародилася любов і майстерність до макіяжу?
Я за професією юрист, на даний момент перебуваю у відпустці по догляду за дитиною до 3 років (в народі декретна відпустка), працюю головним спеціалістом юрисконсультом УПФУ в Дубровицькому районі. Ще у дитинстві у мене народилася любов до косметики, і не лише декоративної, а будь-якої. У молодших класах просила маму віддавати мені порожні пляшечки від парфумів, різних кремів, помаду. Якщо на дні були якісь залишки, то моїй радості не було меж.
Порівняно з моїми подругами, я з особливим трепетом ставилася до косметики, дівчата ще досі згадують про мою дитячу пристрасть.
Для дівчаток завжди важливо, коли є старша сестра. Моя Катруся старша від мене на 9 років. Коли я навчалася в школі і могла лише мріяти про туш, моя сестричка вже була студенткою і косметики, звісно, мала вдосталь. Я завжди з нетерпінням чекала її приїзду, і відразу, як Катруся розвантажувала дорожню сумку, я добиралася до її косметички і досліджувала її склад. Було цікаво абсолютно все: її компоненти, обіцяні виробником властивості тощо. Ну, і, звичайно, все випробовувала на собі.
В старших класах на різних заходах вчителі та друзі завжди розхвалювали  мій макіяж (як на мене, на той момент він був скромним). А на відпочинку у санаторії дівчатка просили мене навести їм красу. Загалом, я завжди любила перевтілення. Інтернету, на превеликий жаль, тоді не було, я черпала натхнення у всіх журналах та каталогах, що потрапляли мені під руку. У вузі знову ж таки однокурсниці просили зробити їм такі, як у мене брівки, розпитували, яка косметика мені до вподоби, радилися по різних деталях макіяжу. Питань було безліч, і я залюбки на них відповідала. Друзі рекомендували паралельно з навчанням підкріпити моє хобі вивченням мейкапу. Недалеко від нашого гуртожитку був офіс «Oriflame», отож я пішла на курси, щоб отримати елементарні ази. А далі, як кажуть, пішло-поїхало: відео в інтернеті, проби різноманітної косметики, нових технік і т.д.
Закінчили вуз. Почали працювати за спеціальністю, але…
Коли прийшла на роботу, мої колеги час від часу просили зробити їм чи їхнім знайомим макіяж. Не відмовляла. Рекомендували подумати про це з комерційної точки зору, але я серйозно ці поради не сприймала. А ось у декретній відпустці знайшлося більше часу на улюблену справу.
Яку ціль ставите для себе, коли створюєте образ?
Надзвичайно приємно, коли люди довіряють тобі свою зовнішність у важливий для них день. Люблю приємно дивувати. Ніколи не показую процес макіяжу клієнту до його закінчення. Хочу, щоб дівчина чи жінка хоча б на трішки відчула себе як у відомих телепередачах про перевтілення. Завжди запитую про побажання клієнта, і чесно кажучи, кожен раз дуже хвилююся, щоб зуміти «попасти у яблучко», особливо тоді, коли клієнтка не знає, чого бажає, як часто буває у нашої слабкої половинки людства.
Для початку вивчаю тип шкіри і її особливості, адже однаковий макіяж проявляється індивідуально. Підготовчий етап і вибір тієї чи іншої косметики дуже важливий. Я намагаюся купувати косметику органічного походження без парабенів, фталатів тощо, на основі природніх інгредієнтів, адже, на превеликий жаль, досить часто трапляються жінки з надзвичайно чутливою шкірою, з алергічними проявами.
Іноді нам складно наважитися спробувати нове. Не всі сміливі і у макіяжі.
Надзвичайно задоволена тим, що коло клієнтів – жінки різних вікових категорій. Я завжди наголошую своїм дівчаткам про те, що якщо ми не почнемо любити себе, довкола нас теж ніхто на буде любити. Отож, якщо хочеться нової зачіски – вперед, яскравого манікюру – вперед, макіяжу – тим паче, вперед! Адже життя таке непередбачуване, потрібно час від часу балувати себе, щоб завжди лишатися неповторною, цікавою і яскравою. Переконана, що у кожної жінки є своя «родзинка», яку ми часто не підкреслюємо, боячись осуду інших. Буває так, що до мене приходять клієнти з проханням зробити ледь помітний макіяж, а я переконую їх у зворотньому. Адже не кожен день жінка може дозволити собі зробити святковий макіяж. Тому, коли є нагода, то не бійтеся пробувати створити новий образ.
Гарна жінка, на Ваш погляд, це яка?
Якщо розглядати з точки зору естетичного вигляду, то можна розділити на два поняття: «гарна жінка» та «ідеальна жінка». Гарна жінка – це охайна жінка. Не обов‘язково одягатися за останнім «криком» моди і мати при собі купу б‘юті-новинок. Бо їх ще треба вміти використовувати.
Гарна жінка має охайно підібране волосся, скромну сукню, чисті нігті на руках і ногах, доглянуте обличчя з легеньким макіяжем. Ідеальна жінка – це жінка з відчуттям стилю. Вона розуміє, як правильно одягатися в тих чи інших ситуаціях і використовувати біжутерію, які кольори помади і лаку на нігтях будуть доречними. Це жінка, яка візуально, з першого погляду, може себе правильно зарекомендувати, це жінка, яку за зовнішнім виглядом можна зрозуміти без слів.
Ярославо, які цікаві і сучасні нотки у мейкапі тепер?
Зараз дуже модно використовувати у макіяжі глітери (блискітки), пігменти, чіткі стрілки. Я спостерігаю за молодими дівчатами, а саме за їхніми бровами. Помилковим є образ з чіткими широкими бровами і відсутністю макіяжу очей. Широкі брови в тренді, це мені дуже подобається. Приємно, що жінки можуть не псувати свою природню форму брів задля тоненької хвильки, як було модно раніше. Це був хіт у б‘юті-образі. Зараз грубою помилкою я вважаю підкреслення широких брів темним олівцем чи помадкою. Простішими у використанні і дуже природніми є тіні для брів. Їх дуже рекомендую. Помада ж використовується лише у разі потреби чітких ліній. Для щоденного нюдового макіяжу (базується на сяючому і природному тоні особи) підійдуть коричневі, світло-коричневі, бежеві, білі відтінки тіней, туш, легкі рум‘яна, тональна основа, і незамінний помічник хайлайтер.
Ви встигаєте себе причепурювати?
Особисто я з моїм режимом життя non-stop, навіть ці вищеперераховані компоненти повсякденного макіяжу не встигаю нанести. Для мене рятівником свіжого образу є хайлайтер. Це наче пудра з дрібними шимерними мікрочастинками. Коли часу обмаль, тоді план швидкого макіяжу наступний: база під макіяж (створює невидимий захисний шар між шкірою та косметикою, це може бути звичайний крем або спеціальна база, яка підбирається залежно від типу шкіри), тональна основа, тіні для брів, туш, хайлайтер, який наноситься на повіки, під лінію брів, по лінії носика, скули та ямочку верхньої губи. Свіжий образ вам гарантований.
Розкажіть про те, яким, на Ваш погляд, має бути мейкап нареченої і ділової жінки?
Щодо весільного образу, то на даний час чітких рекомендацій не існує. Тут грає роль політ фантазії нареченої. Можна підібрати кольорову палітру, щоб скомпонувати з яскравими акцентами на сукні, у букеті тощо, можна ніжний нюдовий (найбільш популярний серед наречених).
Макіяж ділової жінки залежить від сфери її роботи. От, наприклад, якщо вона менеджер у косметичному салоні, макіяж може бути яскравим, але у межах розумного, звичайно. Якщо ж це ділова жінка, офісний працівник, наприклад, у держустанові, то макіяж, однозначно, має бути у стриманих тонах. Адже неправильно підібраний макіяж може створити про людину небажане враження. Одне слово, макіяж має бути доречним.
А з якого віку взагалі доречно користуватися косметикою?
Це питання складне і неоднозначне. Молодь різна. Іноді буває, що проблемна шкіра у дівчинки стає предметом глузування з боку однолітків. От саме макіяж часто дозволяє навіть юним виправити певні проблемні моменти. Легенька косметична корекція консилером або тональним флюїдом може врятувати ситуацію і додасть дівчині впевненості у собі. Індустрія косметики дуже розвинена, існує безліч засобів декоративної косметики на основі складників природнього походження, які не будуть завдавати шкоди молодій шкіри, а навпаки допоможуть їй. Або ж це стосується бальзамів для губ, навіть молодій шкірі потрібен догляд. Тому не потрібно бути надто категоричними щодо юних дівчат, коли це стосується використання декоративної косметики.
Що ж до повноціного макіяжу школярок, тут я категоричний противник, адже вони все ще діти, і неправильно нанесений макіяж (а у дітвори тільки так і виходить) може розцінюватися як ознака вульгарності. Інша справа урочисті шкільні події у старших класах. Легенький, необтяжуючий, нюдовий макіяж буде доречним і однозначно додасть дівчаткам впевненості у собі. До нього вдаються як зірки екрану, так і звичайні модниці, які бажають показати, наскільки добре вони можуть виглядати нібито без макіяжу, ну або зовсім з мінімумом косметики на обличчі. Саме такий я б рекомендувала використовувати і випускницям – з невеличким кольоровим акцентом, якщо це потрібно, у вигляді пігментів задля імпонування макіяжу з сукнею та квітами. Головне не перестаратися з косметикою, юність – це вже краса.
Ярославо, Ваші нотатки з кулінарії у соцмережі також викликають захоплення. Навіть прості страви у вас мають чудові свої родзинки. Ви вправна господиня і на кухні. Що спільного між макіяжем і кулінарією?
Макіяж і кулінарія надзвичайно схожі речі, як на мене. Адже головне, що поєднує між собою ці, на перший погляд, несумісні речі, це результат. Адже і готуючи, і займаючись візажем, ти вкладаєш всю душу і фантазію. І задоволене обличчя дегустатора і клієнта – то найвища винагорода для майстра.

* Бліц-інтерв’ю
Ваш знак зодіаку?
За гороскопом Діва. Інколи я вважаю це діагнозом, адже в переважній більшості Діви затяті педанти та ідеалісти, від чого і страждають.
Що найбільше цінуєте в людях?
Вірність. Часто, в силу цинізму, зраджують своїм принципам, а своїм близьким тим більше. Вірність – це повага і відповідальність.
Ваша улюблена пора року?
Літо. Люблю тепло, спів птахів, квіти. Все довкола, ти сам і люди оживають, і з цим оживає прагнення до нових звершень.
Улюблена страва?
Мабуть, однієї такої нема. Але, соромно зізнатися, є два невибаглих смаколики, які не дуже сприятливо впливають на організм, зокрема на фігуру, але без яких я не уявляю свого життя, це картопля з оселедцем (справжня поліщучка) і шоколад.
Спілкуємося напередодні Дня молоді. Що Ви побажали б тим, у кого попереду все життя?
Побажала б нашій молоді, в першу чергу, мудрості, миру, свілого розуму, наснаги, удачі, ну і, звичайно, здоров‘я!
Дякую за розмову.

Люба КЛІМЧУК.

Немає коментарів:

Дописати коментар