пʼятницю, 6 липня 2018 р.


Свято дитинства пройшло на славу
Про початок літа вже традиційно нам нагадує щирий сміх та жвава метушня, що супроводжує День захисту дітей. Цьогоріч святкування 1 червня вкотре продемонструвало, наскільки талановита і активна малеча зростає на Дубровиччині.
Дійство розпочалось мелодично, адже вперше відбувся фестиваль «Дзвенить струна народна». Пісня розлилась рікою майданом Злагоди завдяки колективам, що зібрались чи не з усього району. Композиції на поліському діалекті, неймовірне українське вбрання та сильні голоси щоразу здіймали серед гостей свята гучні оплески. Найкращі виконавці були відзначені нагородами, котрі вручила головний спеціаліст управління освіти Галина Захарівна Рабешко. Вона подякувала  всім учасникам фестивалю та привітала їх зі святом:
«Ми започаткували ще один гарний захід. Він показав, яка багата наша земля прекрасними голосами. Бажаю дітям вдалих літніх канікул, щасливого дитинства, і до зустрічі наступного року на цій сцені».
Майстер-класів багато не буває. В цьому переконалися дівчатка та хлопці в імпровізованій студії, що розмістилась біля фонтану. Керівники гуртків центру позашкільної освіти показали їм премудрості витикання картин з ниток, прикрашання дерев’яних сувенірів  та створення оберегів і жовто-блакитних браслетів. Дітвору це так захопило, що ще довго того дня вирувала атмосфера творчості у скверику.
А площа тим часом перетворилась на різнобарвний килим. Посприяв польоту фантазії традиційний захід – малюнок на асфальті. Що тут тільки не було – поряд із сонечками та квітами майдан Злагоди вкрили прапори, герби та символи миру. Адже саме його зараз бракує державі. І ці почуття юні серця за допомогою крейди перенесли на асфальтне полотно.  Найуміліші художники також отримали пам’ятні подарунки.
Смачною крапкою Дня захисту дітей стало морозиво від підприємця Віктора Гумена. Кілька десятків порцій солодкого задоволення вмить розійшлись серед маленьких винуватців свята, а посмішки та яскраві дитячі очі говорили про одне – свято справді вдалося на славу.

Немає коментарів:

Дописати коментар