пʼятницю, 3 серпня 2018 р.


Де у Дубровиці можна найдешевше
сплатити комуналку?

Копійка гривню береже, а гривня відповідно сотню. Особливо, коли доводиться щомісяця віддавати кругленьку суму на комунальні платежі. А на додачу ще й комісію. Благо, сьогодні є достатньо альтернатив для спати комуналки. І кожен може обрати варіант відповідно до власних потреб та побажань. Напередодні нового екватору місяця, а відповідно ажіотажу серед дубровичан, ми обдзвонили установи міста, аби поцікавитись, скільки ж  зараз треба сплачувати «чайових». Тим більше вартість комісії на місці не стоїть.

Укрпошта
Довгий час найбільш звичним для оплати комуналки залишалась пошта. Та й судячи по чергам, не втрачає вона своєї популярності й до нині. Як нам розповіла Дяченко Галина Павлівна, очільниця дубровицького відділення, там можна сплатити усі платежі – від світла до води. Комісія за електроенергію, газ, воду, телефон віднедавна становить від 6 гривень за квитанцію, залежно від суми. Квартплата та інші послуги «Будинкоуправління» – від 3 гривень.
Якщо звикли користуватись Інтернетом, з деякими комунальними боргами вдасться розрахуватись і на сайті «Укрпошти». Там комісія різниться за видами платежів, але сягає теж не менше 3 гривень.

«Ощадбанк»
Тут можна також сплатити повний спектр послуг. Ціна комісії різнитиметься від способу оплати, пояснили у банку. Якщо це робити в касі, то доведеться додатково віддати 5 гривень за кожну квитанцію, не залежно від виду компослуг. В терміналі – 2 гривні. А для клієнтів «Ощадбанку», тобто якщо розраховуєтесь в терміналі зарплатною, пенсійною або так званою «Моєю карткою», взагалі безкоштовно. Так само й на «Ощад24/7».
Пенсіонери, котрі мають ощадівську картку, можуть без комісії сплачувати комуналку і касиру.

«ПриватБанк»
«Якщо розраховуватись у касі відділення за електроенергію, то потрібно сплатити 10 гривень, за газ, послуги  «будинкоуправління» – 7 гривень, за воду – 5 гривень. І це при умові, якщо платить клієнт банку. Якщо ні, то до кожної квитанції доплюсовується 5 гривень», – зазначив Микола Юзечук, директор дубровицького відділення «ПриватБанку».
У терміналі доведеться заплатити щонайменше 3 гривні, залежно від виду компослуг та суми.  Якщо немає картки «Привату» – від 5 гривень.
У «Приват24» комісія за газ, світло, будинкоуправлінню обійдеться у 1 гривню, за воду – 0 гривень.
«Пенсіонери можуть сплачувати комуналку до 2000 гривень з пенсійної картки без комісії. В нас є також послуга «Регулярний платіж». Для цього потрібно вибрати картку, суму, число і послугу для щомісячного автоматичного платежу. В такому разі комісія – теж 0», – додав пан Микола.

* До речі
Якщо мова йде про комунальні платежі, то варто згадати, що з 1 січня 2019 року тих, хто завагається з їх оплатою, чекає сюрприз – штраф в розмірі 0,01 відсотка за кожен день прострочення. Припустимо ви отримали рахунок на 500 гривень за опалення. Якщо до 20 числа він не погашений, то вже 21-го набереться пеня – 5 копійок. Наче й мізерна сума. Але ж знову згадуємо золоте правило про копійку, яка дбає про гривню.
Хоча, по правді кажучи, такій ініціативі протистоїть реальність. Часто платіжки нам елементарно приходять із затримкою. Та й навряд той, хто не має грошей на оплату комуналки, знайде їх, побоюючись штрафу. Ще й такого.
Леся КОНДРАТИК.


Немає коментарів:

Дописати коментар