пʼятницю, 12 лютого 2016 р.

У ПРИКОРДОННИКІВ – НОВОСІЛЛЯ

У середу, 10 лютого, ключі від 21 квартири у новому двоповерховому будинку одержали військовослужбовці та члени їх сімей відділу прикордонної служби «Дубровиця». Їх прикордонникам вручили перший заступник Голови Державної прикордонної служби України генерал-лейтенант Василь Серватюк, перший заступник голови облдержадміністрації Юрій Приварський та голова обласної ради Володимир Ковальчук. Вони ж перерізали символічну стрічку перед дверима новозбудованого житлового будинку  для прикордонників, що на вулиці Залізничній. Ця подія стала приводом для гарного свята, на яке завітав персонал прикордонного відділу з сім’ями, керівництво прикордонного відомства, очільники області, району та міста. Освятив будинок архімандрит Феофан, секретар Сарненської ієпархії.
















Радості новоселів, як кажуть в таких випадках, не було меж. Варто зазначити, що п’ятеро родин, що цього дня стали власниками службового житла, є учасниками антитерористичної операції на Сході нашої країни. З великим хвилюванням переступає поріг своєї такої довгоочікуваної та вистражданої оселі родина Касімових. У 2014 році вони тільки-но виплатили довгорічний кредит за придбане власне житло у Луганську, але з початком бойових дій вимушені були залишити окуповані території, проте службу у прикордонному відомстві не полишили. Доля закинула їх у Дубровицю. Тут подружжя продовжило службу, винаймаючи квартиру. Тож новенька двокімнатна квартира – для Касімових велика радість. Особливо – для їхнього сина Діми, що встиг заприятелювати з маленькими поліщуками. Хлопчик каже, що нова квартира стала для нього здійсненою мрією, адже незабаром мама з татом збираються подарувати йому братика чи сестричку. У числі тих, хто цього дня отримав квартиру, й родина Борисенко (на фото), їм дісталося однокімнатне житло.
До слова, кожна квартира повністю підготовлена до заселення: встановлені енергозберігаючі склопакети, вхідні та міжкімнатні двері, сучасна сантехніка, на стінах поклеєні шпалери. Крім того, виконано утеплення зовнішніх стін. У кожній квартирі встановлені індивідуальні електро- та водолічильники.
«Прикордонне відомство чітко усвідомлює важливе завдання, пов’язане з забезпеченням персоналу житлом, а підвищення соціальних гарантій військовослужбовців є одним із пріоритетних наших завдань. Лише за минулий рік службовим житлом було забезпечено 400 військовослужбовців прикордонної служби та членів їх родин у Харкові, Одесі, Луцьку, Чопі тощо», – зазначив під час брифінгу з нагоди відкриття будинку для прикордонників у Дубровиці генерал-лейтенант Василь Серватюк.
Нагадаємо, в 2011 році міська рада виділила для прикордонників 0,8 га землі для будівництва двоповерхової будівлі модульного типу. Тоді на першому поверсі планувалися адміністративні приміщення, а на другому – 12 службових квартир. Але згодом Держприкордонслужба вирішила переобладнати й приміщення першого поверху під квартири зі здачею об’єкту в експлуатацію як житловий будинок. Загальна кошторисна вартість об’єкту перевищує сім мільйонів гривень, а загальна площа квартир – 933,3 м кв. У дворі будинку облаштовано гарний дитячий майданчик. Незабаром  поблизу новобудови, за словами міського голови, планується будівництво сучасного торговельного комплексу та аптеки. Можливо, з легкої руки прикордонників, для промислової зони міста відкриються нові перспективи.

Людмила РОДІНА.

Немає коментарів:

Дописати коментар