пʼятницю, 26 вересня 2014 р.

ТУРИСТИЧНЕ СВЯТО

 

В переддень Дня туризму, освітяни-ентузіасти вже вкотре  зібралися на традиційний щорічний туристичний зліт у мальовничому урочищі Кураш. Наметове містечко розбили у сосновому лісі на  Кураських горах,окремі етапи змагань проходили на заплаві та березі Горині.
Учасників вітали начальник управління освіти Н.І. Стасюк, голова райради профспілки В.М. Твердюк.
Програма змагань була насиченою і складалася з кількох основних етапів - це водний туризм, велоспорт, смуга перешкод та орієнтування на місцевості.

Учасники змагань показали уміння вправно володіти байдарками, орієнтуватися по азимуту, долати смугу перешкод, що включає кілька етапів техніки пішохідного туризму – спуск, навісну переправу, підйом, паралельні вірьовки, траверс, колода, переправа через болото, туристичні вузли.

Переможцями туристичного суперництва визнано команди Дубровицького ліцею, Осівського та Берестівського НВК їх нагородили грамотами й кубками відділу освіти та райради профспілки.
Стомленим, але щасливим відчував себе кожен учасник змагань. Та головним здобутком для кожного став відпочинок у колі колег та друзів, хороший настрій (хоча не обійшлося без суперечки у визначенні переможця), позитивне спілкування з колегами, психологічна розвантаження, набуття туристичних навичок, які в новому навчальному році зможуть передати своїм вихованцям.
Висловлюємо щиру подяку за організацію змагань головному судді, методисту райметодкабінету В.В. Малафею, вчителям Людинської ЗОШ Ю.П. Ютовцю, Сварицевицького НВК Ю.С. Денисевичу, Берестицького НВК: В.Г. Клюйко, В.В. Твердуну, А.С. Вересу, Осівського НВК О.М. Шевчуку. Саме ці вчителі передають молодим  свої знання, уміння і досвід туристичної справи, завдяки їм відбувається поширення і розвиток туристичного руху в нашому районі.
Віра Твердюк,
 голова райради профспілки працівників освіти.


Немає коментарів:

Дописати коментар