пʼятницю, 8 серпня 2014 р.

Служба у справах дітей звітує про свою роботу

З кожним роком в районі збільшується кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які виховуються у неблагополучних сім’ях, та які опинилися в складних життєвих обставинах. За 6 місяців 2014 року поставлено на облік 19 таких дітей. Всього на таких обліках перебуває 110 дітей. Крім того, в районі проживає 26 усиновлених дітей та близько 200 дітей, які виховуються у неблагополучних сім’ях. Контроль за умовами виховання та проживання цих дітей здійснюють працівники служби у справах дітей.
На сьогодні 3 дітей, позбавлених батьківського піклування, виховуються у прийомних сім’ях району та 17 дітей мають можливість відчути материнське тепло та батьківську ласку у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу Рівненської області, 72 дітей виховуються у сім’ях опікунів, піклувальників.
Всього в сім’ях громадян виховуються 93,1% дітей, у яких немає батьків. З початку 2014 року працівниками служби у справах дітей передано на усиновлення, під опіку та піклування - 12 дітей-сиріт.
У січні-червні 2014 року проведено 30 профілактичних рейдів, під час яких відвідано 44 сім’ї, відібрано від батьків 8 дітей, яких влаштовано до державних закладів (с. Олександрія Рівненського р-ну, м. Рівне, Житомирська обл.). Хочеться наголосити, що у 2 дітей (6 і 3 років), яких було відібрано від матері, і у яких серйозні проблеми із здоров’ям, за час перебування у обласному центрі соціально-психологічної реабілітації служби у справах дітей Рівненської облдержадміністрації є позитивні зрушення, діти вчаться розмовляти, вивчають вірші та пісні. А мати, отримуючи більше 5 тис.грн. на місяць державної допомоги, витрачала кошти на власні потреби та різні компанії (на сьогодні питання про позбавлення її батьківських прав перебуває на розгляді суду).
Протягом І півріччя 2014 року до служби у справах дітей:
- надійшло та вирішено питання по 54 усних зверненнях;
- розглянуто та опрацьовано 64 письмові звернення;
- опрацьовано 229 документів від підприємств, установ, організацій;
- надіслано понад 280 запитів, листів, подань щодо захисту дітей;
- прийнято участь у 17 судових засіданнях, захищено права 13 дітей.
Служба приймає та готує відповідні документи щодо надання дозволів на відчуження житла. Спірні питання (коли власником, співвласником житла, майна є дитина) розглядаються на засіданні комісії з питань захисту прав дитини.
У зв’язку з напруженою ситуацією в країні, з метою недопущення втягнення в збройні конфлікти соціально-незахищених дітей, порушення їх прав звертаюся до опікунів, піклувальників, тимчасово обмежити поїздки дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування до Російської Федерації.
Ми, державних службовців служби у справах дітей, завжди готові допомогти дитині, щиро завдячуємо керівникам органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, депутатам районної ради, громадянам за вчасно надану допомогу, та сподіваємось на подальшу співпрацю в інтересах дітей.
Адреса служби у справах дітей Дубровицької районної державної адміністрації (вул. Воробинська, 16

м. Дубровиця, тел. 2-01-85).

Немає коментарів:

Дописати коментар