пʼятницю, 11 травня 2018 р.


На старті реформи: як обрати сімейного лікаря
Медична реформа набирає обертів. Аби вона запрацювала на практиці, кожен має обрати собі лікаря до душі і укласти з ним декларацію. Тепер медична допомога не буде прив’язана до місця приписки чи проживання. І  не обов’язково підписувати договір з дільничним, до якого ви роками ходили на прийом лише за лікарняним. Натомість «віддавати» своє здоров’я у руки того медика, котрому довірятимете і реально звертатиметесь за порадами.
Приписна кампанія розгортатиметься поступово. Тому старт процесу вибору лікарів з  квітня не означає, що в цей же момент ви маєте терміново бігти підписувати декларацію, аби з ким. Терміни – безстрокові. Правда, якщо захворієте після 2020 року і не матимете договору – заплатите за лікування з власної кишені.
Також Уляна Супрун, очільниця МОЗу, зазначає, що ви не обираєте лікаря раз і назавжди. Коли з якоїсь причини вам буде комфортніше в іншого фахівця – зможете змінити медика в будь-який час.
Для наочності розповімо покрокову інструкцію підписання декларацій:
1. Коли  визначитеся – обирайте зручний для вас день, беріть документи (паспорт, ідентифікаційний код, для дитини – свідоцтво про народження) та вирушайте до лікарні.
2. Уповноважений представник медзакладу (працівник реєстратури, медсестра або лікар) введе ваші данні в електронну систему охорони здоров’я.
3. На ваш мобільний надійде СМС з кодом, щоб пересвідчитись, що декларацію підписує реальна людина і унеможливити будь-які спроби шахрайства. Якщо немає мобільного – не проблема: ваші документи просто сфотографують чи сканують і долучать до договору.
4. З електронної системи роздрукують декларацію з даними. Уважно перевірте, якщо все вірно – підпишіть. Вам нададуть два екземпляри, один із них заберете з собою, інший залишиться в медзакладі.
5. Далі працівник закладу підтвердить вашу декларацію електронним підписом і відправить у систему.
«Уклавши договір, ви повідомляєте державу, що обрали саме цього лікаря та цей медзаклад. З липня вони отримуватимуть кошти за ваше обслуговування, для вас воно буде – безоплатне», – додає пані Супрун.
У нашій лікарні працює дев’ять сімейних лікарів, стільки ж педіатрів – у дитячій консультації. Щоб нашим читачам легше було зорієнтуватися, ми зібрали коротку інформацію про кожного з них. Хтось із пацієнтів буде зважати на досвід, хтось навпаки звернеться до молодшого спеціаліста. Для когось важливою виявиться освіта, а інший оцінить людські якості. Загалом в нас є з кого вибрати. Хочеться сподіватись лиш, щоб після цих організаційних моментів, все обіцяне законотворцями стало правдою і в реальності. Бо поки, зізнаються деякі медики, для них не все так зрозуміло та технічно просто, як пишеться  на папері. 

сімейні ЛІКАРІ

ЛЮЛЮК Галина Юріївна, 1980 р.н. У 2003 р. закінчила Івано-Франківську державну медичну академію за спеціальністю «Лікувальна справа».
З 2003 по 2005 рр. – проходила інтернатуру на базі РОКЛ та Дубровицької ЦРЛ за спеціальністю «Сімейна медицина».
З липня 2005 р. – сімейний лікар в Дубровицькому РЦ ПМСД.
Стаж роботи за спеціальністю – 13 років. Кваліфікаційна категорія – друга.

КОХТЮК Василь Іванович, 1956 р.н. У 1976 р. закінчив Костопільське медичне училище за спеціальність «фельдшер».
Працював фельдшером у селах Смородськ та Бережки. У 1984 р. закінчив Тернопільський державний медичний інститут за спеціальністю «Лікувальна справа».
Після закінчення інтернатури працював підлітковим лікарем Дубровицької ЦРЛ, був заступником головного лікаря з амбулаторно-поліклінічної роботи, дільничним терапевтом, головним лікарем Великоозерянської амбулаторії, лікарем-терапевтом АЗПСМ №1.
У 2015 р. після проходження атестації присвоєно звання лікаря-спеціаліста за спеціальністю «Загальна практика – сімейна медицина». Працює сімейним лікарем КЗОЗ «РЦПМСД», має вищу кваліфікаційну категорію.

ГАВРИЛОВИЧ Оксана Володимирівна.
Сімейний лікар Сварицевицька АЗПСМ. Закінчила в 2014 році НМУ ім. О.О.Богомольця за спеціальністю «Педіатрія».
Стаж роботи 1.5 роки.

ДЯЧОК Емма Іванівна. Закінчила в 1998 р. Тернопільську державну медичну академію ім. І.Я. Горбачевського.
З 1999 року працювала головним лікарем Бережницької дільничої лікарні.
З вересня 2000 - по лютий 2001 р.р. пройшла спеціалізацію «Загальна практика – сімейна медицина».
Працює завідувачем Бережницької амбулаторії ЗПСМ і лікарем загальної практики сімейної медицини. Лікар вищої категорії з 2012 р.

ДУКА Людмила Валентинівна, 1961 р.н., закінчила лікувальний факультет Тернопільського державного медичного інституту в 1984 році.
Загальний лікарський стаж – 33 р., «Загальна практика – сімейна медицина» – 16 років.
З 21.05.2002 р. – лікар ЗПСМ поліклінічного відділення Дубровицької ЦРЛ.
31.05.2002 р. присвоєна І категорія з терапії, а 03.06.2003 р. – І категорія зі спеціальності «Загальна практика – сімейна медицина».

ДАЦЬКО Микола Володимирович.
Закінчив Тернопільський державний медичний інститут за спеціальністю «Лікувальна справа».
Стаж роботи – 32 роки, категорія – вища, сімейний лікар АЗПСМ № 1.

КУХАРЕЦЬ Михайло Васильович.
Закінчив Вінницький медичний інститут ім. М.І.Пирогова у 1988 р.
З 1991 р. – дільничний терапевт поліклінічного відділення Дубровицької ЦРЛ.
З 2005 р. – лікар загальної практики, сімейний лікар, категорія вища.
КОРЕНЬ (Черевко) Мирослава Олександрівна. Народилась в с.Колки у 1989 р.
У 2004 р. закінчила школу (9 класів), вступила до Дубенського медколеджу (спеціальність – «фельдшер»).
В 2008 р. закінчила коледж і вступила в Івано-Франківський національний медичний університет, паралельно працювала медсестрою в дитячій стоматології м. Івано-Франківськ.
В 2014 р. закінчила університет – спеціальність «лікар загальної практики сімейної медицини». Проходила інтернату на базі КЗОЗ ПМСД м.Дубровиця.
З 2016 р. працює сімейним лікарем в м. Дубровиця.

КАМІНСЬКА Ірина Михайлівна. Закінчила Тернопільський медичний інститут ім. І.Я. Горбачевського, факультет – лікувальна справа у 1996 р.
Інтернатуру проходила на базі Тернопільської медичної академії ім. І.Я. Горбачевського та Висоцької дільничної лікарні.
У 1997 р. прийнята на посаду дільничного терапевта Висоцької дільничної лікарні.
З 2000 р. працювала на посаді завідувача терапевтичного відділення Висоцької дільничної лікарні до січня 2013р. з 21 січня 2013-го  переведена на посаду заступника головного лікаря з медобслуговування населення КЗОЗ «Дубровицький РЦПМСД».
З 2006 по 2013 рр. постійно працювала за сумісництвом лікарем-терапевтом поліклініки Висоцької дільничної лікарні, з січня 2013 – лікарем-терапевтом Дубровицької АЗПСМ №1. 23.02.2017 р. присвоєна вища кваліфікаційна категорія за спеціальністю «Терапія».

ДЕМИДОВА Лідія Іванівна. Закінчила лікувальний факультет Тернопільського державного медичного інституту в 1990 році.
1990-1991 рр. – проходила інтернатуру за спеціальністю «лікар-терапевт станції швидкої медичної допомоги» на станції швидкої медичної допомоги м. Рівне.
З 1.07.1991 по 5.06.1995 рр. – працювала виїзним лікарем станції швидкої медичної допомоги м. Рівне.
У 2016 р. пройшла спеціалізацію на курсах «Загальна практика – сімейна медицина» за спеціальністю «лікар загальної практики сімейної медицини».
З липня 2016 р. працює сімейним лікарем Дубровицької АЗПСМ №1.Вища атестаційна категорія з терапії.

БЛАЩУК Лілія Іванівна. У 2009-2015 р.р.– навчалась у Вінницькому національному медичному університеті ім. М.І. Пирогова та отримала спеціальність «Лікар загальної практики сімейної медицини».
У період з 2015-2017 рр. – проходила навчання на факультеті післядипломної освіти у Львівському національному університеті ім. Д. Галицького на кафедрі сімейної медицини.
Із серпня 2017 р. працює у КЗОЗ «Дубровицький районний центр ПМСД» на посаді сімейного лікаря.

ЛЕЩУК Лілія Миколаївна.
Закінчила Львівський медичний державний університет за спеціальністю «лікувальна справа».
Стаж роботи – 21 рік.
З 1996 року працювала в Дубровицькій ЦРЛ лікарем-терапевтом.
На даний час – лікар ЗПСМ ПМСД.
2015 р. – закінчила курси підвищення кваліфікації загальної практики сімейної медицини.

ЛІКАРІ-ПЕДІАТРИ

ВЕЛИКА Вікторія Сергіївна, 1989 р.н. У 2012 році закінчила Буковинський державний медичний університет (педіатрія). Лікар-педіатр, стаж роботи 3 р., без категорії.
МИСЬКО Олена Миколаївна, 1984 р.н. У 2012 році закінчила Дніпропетровську державну медичну академію (педіатрія), стаж роботи 5 років, сімейний лікар без категорії.
МЕДИНСЬКА Зінаїда Георгіївна 1952 р.н. У 1976 р. закінчила Львівський державний медичний інститут (педіатрія). Стаж роботи 42 р., лікар-педіатр вищої категорії.
КУХАРЕЦЬ Майя Геннадіївна, 1966 р.н. У 1999 р. закінчила Вінницький державний медичний інститут, стаж 27 р., сімейний лікар вищої категорії.
МУНЬКО Світлана Миколаївна, 1974 р.н. Закінчила Львівський державний медичний університет (педіатрія), стаж роботи 21 р., лікар-педіатр вищої категорії.
САЛІВОНОВА Галина Дмитрівна, 1961 р.н. У 1990 р. закінчила Томський державний медичний інститут (педіатрія), стаж роботи 28 р., сімейний лікар вищої категорії.
МАЦИК Володимир Петрович, 1954 р.н. У 1979 р. закінчив Тернопільський державний медичний інститут (лікувальна справа), стаж роботи 39 р., лікар-педіатр вищої категорії.
БОКОВЕЦЬ Ірина Петрівна, 1969 р.н. У 1992 р. закінчила Київський державний медичний інститут (педіатрія), стаж роботи 25 р., лікар-педіатр вищої категорії.
ГОНЧАР Ніна Григорівна, 1990 р.н. У 2015 р. закінчила Вінницький державний медичний університет (педіатрія).
Стаж роботи 3 р., сімейний лікар, без категорії.


Немає коментарів:

Дописати коментар