понеділок, 16 січня 2017 р.

У МИЛЯЦЬКОМУ ДИТСАДКУ З’ЯВИЛАСЯ «БДЖІЛКА»
«Бджілкою» назвали нову дитячу групу, що запрацювала в Миляцькому дитячому садочку, якраз в День Святого Миколая. І, як на мене, дуже влучно. Адже бджілка – найбільш трудолюбива і наполеглива комаха. А щоб нинішнього часу вдихнути життя в старе приміщення й створити там прекрасну оазу для виховання малят, знадобилося й наполегливості, й праці ой як багато.
Отож вже 19 грудня було перерізано символічну стрічку в донедавна пустуючому крилі другого поверху дитсадка, й перші господарі та господиньки взялися тут обживатися. Це – четверта група в цьому дитячому садочку, й відкрито її спеціально для малят із села Жадень. До дитсадка дітей доставляють «Шкільним автобусом». Наразі група налічує 16 діток, а капітальний ремонт приміщень (а це утеплення та заміна вікон і дверей, облаштування спальної й ігрової кімнат, санвузлів та роздягалок), придбання нових меблів та різного іншого необхідного начиння обійшлися сільській раді в майже півмільйона гривень. Але й результат перевершив усілякі очікування.






















































«Головна подяка й наснага в подальшій роботі – це захоплення в оченятах цих малюків, що сьогодні вперше переступили поріг дитячого садочка. Та, бачите самі, жоден з них не вередував чи тягнувся додому за батьками. Їх настільки захопило все в їхньому новому середовищі, що вони швиденько знайшли «спільну мову» й зі своїми вихователями, й поміж собою», – сказав на відкритті заступник сільського голови Геннадій Рожко. Побув трохи Геннадій Степанович й в ролі Святого Миколая – подарував діткам гарний «розумний» телевізор-плазму.
Не з порожніми руками завітала на це подвійне свято й начальник управління освіти, молоді та спорту Ніна Стасюк. «Я рада, що на шляху децентралізації, ми не повторюємо помилок наших польських колег, де дошкільну освіту в перехідному періоді безповоротно втратили», – сказала вона. А сюрпризом для малят стали від Ніни Іванівни  два великі пакунки дитячих розвивальних іграшок.
Настоятель місцевого храму отець Микола здійнив обряд освячення і так само вручив діткам «миколайчиків».
Та й справжній Микола Чудотворець в оточенні дівчаток-янголят завітав цього дня на свято. Ото вже було вражень у малечі. Від емоцій і пищали, і реготали, і стрибали в захваті. Проте за наказом дідуся Миколая дружно й дисципліновано вишикувалися в шеренгу й терпляче чекали, поки старенький піднесе їм подаруночки. Навіть згодом перемагали свою цікавість, аби не розправитися з цими пакуночками солодощів – бо ж Святий Миколай неслухняним й різочку може вділити. На щастя, в Миляцькому садочку обійшлося без них. Бо хоч малюки в іншій групі й рекомендували подарувати мотивуючого дубця місцевому «авторитету» Денискові, дідусь Миколай і маленькому забіяці вділив цукерок. Напевно, авансом, щоб наступного року Дениско виправдав його довіру.
Людмила РОДІНА.


Немає коментарів:

Дописати коментар