пʼятницю, 18 березня 2016 р.

Мистецький звіт це сходинка роботи і творчості
Святковий весняний настрій панував у неділю в районному будинку культури. 13 березня тут пройшов обласний огляд-конкурс учнівських та викладацьких творчих колективів Дубровицької музичної школи. Юні музиканти та їх наставники презентували на суд журі і глядачів низку чудових класичних, сучасних інструментальних творів, звучали і ліричні пісні. Свято мистецтва, яке подарували вихованці школи та їх викладачі, пройшло на високому рівні. Без сумніву, цей творчий звіт вкотре продемонстрував, що Дубровицька музична школа була і залишається невичерпним джерелом творчості, таланту і натхнення.






До вашої уваги пропонуємо кілька невеличких інтерв’ю з учасниками цього дійства. Для кожного з наших співрозмовників музика – це стан душі і духовна складова їх життя.
Ансамбль гітаристів (викладач Наталія Ярмошевич. Учасники: Легкий Ярослав, Васінський Андрій, Мартинчик Андрій, Цвар Геннадій, Новик Юлія, Полюхович Михайло.
 – Про своїх вихованців хочу сказати теплі слова, як і про юних музикантів, так і про щиру і добру юнь. Всі – учні міських шкіл (окрім Юлі), – розповідає вчителька Наталія Володимирівна. Думаю, що навчання у нашій школі стане для них хорошою сходинкою і у творчому напрямку, і у плані самореалізації особистості. Рада, що в сірій буденності нашого життя душі цих дітей зігріває музика. От Юля Новик, до прикладу, вже студентка Рівненського музичного училища. Приїхала разом з нами виступити на районній сцені. Юля – одна з моїх кращих учениць, завжди була активною в усіх конкурсах як районних, так і обласних, гарно навчалася, отож не дивно, що обрала саме таку життєву стежку. А Ярослав Легкий вже закінчив музичну школу по класу баяна, але прийшов до нашого навчального закладу ще раз – навчитися грі на гітарі. Він також активний учасник шкільних конкурсів, загалом всі мої юні гітаристи – неординарні особистості, які прикрашають своєю грою багато шкільних і районних заходів.
Я також вихованка Дубровицької музичної школи (клас домри), щиро вдячна викладачці Ніні Адамівні Придюк, яка вела мене стежкою музичного мистецтва. Згодом я закінчила Дрогобицьке музичне училище. Рада, що вже 15 років допомагаю пізнавати світ музики нашим юним землякам. Будучи студенткою, брала активну участь у всеукраїнських фестивалях, зокрема у «Червоній руті». Зараз пишу авторські пісні. Дякую Богу, що моя донька разом зі мною їх виконує і також небайдужа до мистецтва, пісні, музики.
Від авт: до речі, донька пані Наталії Божена Драган була відзначена цього дня членами журі за чудове виконання укранських ліричних пісень.
Олександра Дячук, учениця 3 класу музичної школи (фортепіано), викладач Інна Кренько.
Дуже люблю музику, особливо твори Баха. Для мене гра на фортепіано – це цілий цікавий світ. Особливо подобається виконувати варіації (музична форма, що містить кілька частин (варіацій), що являють собою змінену першу частину (тему). Маю вдома вдячних слухачів і критиків. Особливо прискіпливо слухають мене мама і бабуся, які і прищепили мені любов до музики. Але найбільш подобається бути наодинці з інструментом, коли тільки звуки і я. Дуже люблю свою музичну школу, викладачів, друзів і мрію стати професійним музикантом.
Ірина Конончук, Тамара Юрко, Любов Конончук, викладачі по класу скрипки.
Розповідає Ірина Конончук: – Нам, з Тамарою приємно стояти на сцені поруч зі своює вчителькою. Саме Любов Геннадіївна у свій час прищепила любов до музики і відкрила нам чарівний світ скрипки. Зараз ми відкриваємо цей дивовижний світ своїм вихованцям, але приємно, що поряд працює наша мудра і талановита вчителька. З нею можна завжди порадитись і залучитися її підтримкою. Оця невидима нитка, що зв’язує учня і вчителя, супроводжує нас все життя.
  Я не уявляю себе в іншій професії. Музика – це моє, дякую Богу, що віднайшла себе у житті і присвятила саме її Величності Музиці свою роботу. Це не просто мій фах. Це і моє хоббі, і стан моєї душі. Цікаво, що у моїй родині не було музикантів, я сама попросила маму мене привести до музичної школи, просто рівнялася на подружку, яка вже записалася туди. Мабуть, треба дякувати і їй, бо своїм прикладом подруга пробудила в моїй душі бажання навчатися музиці. Щиро ціную наш навчальний заклад, своїх колег і вихованців, ми, як одна родина, яка живе у світі мистецтва. Взагалі ж музика об’єднує людей і робить наш світ більш прекрасним. Думаю, завжди батькам треба підтримувати в дітях іскру творчості і їх бажання навчитися грати на певному інструменті. Це робить душі більш щирими і світлими.
Від автора: Звісно, що є у колективі музичної школи, яку очолює досвідчений  Микола Головін ще багато чудових учнів і викладачів. Про їх мистецтво та життєві шляхи будемо розповідати після наступних мистецьких зустрічей.
Додамо, що цього дня на святковому концерті був присутній Роман Янківський - представник Віктора Ничипоровича М’ялика, за сприяння якого (та з ініціативи міського голови) нещодавно у Дубровицькій музичній школі було замінено всі старі вікна на нові енергозберігаючі. Цього дня від імені благодійника Роман Юрійович щиро привітав всіх учнів, викладачів та їх батьків зі святом музики і зазначив, що приємно вражений творчістю юних талантів Дубровиччини. Аби і надалі підтримувати творчі починання юних музикантів від Віктора М’ялика, він передав їм матеріальну допомогу на розвиток закладу.
Спілкувалася Любов КЛІМЧУК.


Немає коментарів:

Дописати коментар