четвер, 15 січня 2015 р.

Прославляли Ісуса
на честь воїнів АТО

Кожен з нас по-особливому реагує при згадці про АТО. Бо беземоційно про війну не виходить. Занадто болюча ця тема для справжнього українця. Як спокійно спостерігати, коли кращі з кращих синів України кладуть свої голови? Та найбільше болить це сім’ям солдатів Східного фронту. Там, де щодня живуть надією й молитвою про тих, хто проливає кров за Україну. 
Зі словами: «Доброго дня! Дозвольте прославити Ісуса на честь воїнів АТО» - розпочали акцію-коляду  за ініціативою Лариси Борсук, дружини військовослужбовця Валерія Охмака, члени її родини на території міста Дубровиця. У гурті колядників – син й племінники Лариси, діти й собі хочуть внести посильну лепту в допомогу Українській армії.
Наймолодший учасник акції - Андрій Шах - промовляє слова, які возвеличують Ісуса Христа та Україну:
           …Кого бракує, нехай прибавляється,
           Хто гірко сумує – розвеселиться!
           Разом з Ісусом маленьким на сіні
           Христос ся Рождає на Україні!
Колядували учасники акції в організаціях, установах, підприємствах міста. Й всюди, куди заглянули ці юні колядники, їх радо зустрічали. Бо проникливі й безхитрісні дитячі слова, щирі їхні помисли, патріотичні вчинки. Слухають ці ангельські голоси дорослі й мимоволі стирають сльози.
Правда, в магазині «Доміно» та ще в одній державній установі зачинили перед дітьми двері – «У нас не колядують!». Але це лише маленькі розчарування поряд з усвідомленням того, яку добру справу зробили для бійців АТО.
Всього ці юні патріоти за день зібрали 3004 грн., які передали координаційній раді сприяння армії при районній раді.
Так само вчинив зі своєю колядою й шестикласник Людинського НВК з села Рудня Максим Хомич - 300 грн., які він зібрав за Різдво, хлопчик передав для воїнів АТО.
А в середу 12800 грн. принесли до районної координаційної ради Тетяна Петрович, Ніна та Людмила Серко з Озерська. Жінки разом співають у церковному хорі, там й вирішили гуртом колядувати на АТО. Разом з подругою Серко Наталією та школяриком Юрієм Пляшком пройшлися з хати в хату в рідному Озерську, а потім ще завітали й до Сарн, сповіщаючи колядою про народження Спасителя по тамтешніх установах та підприємствах. Отак й назбирали чималу суму. Без вагань принесли гроші в районну раду – нехай сприяють Україні та її війську. Єдине побажання висловили жінки – в батальйоні «Патріот» воює на Сході їхній односелець Федір Пляшко, що добровольцем пішов боронити рубежі України (бо й сам у минулому прикордонник), тож хотілося б, аби якась допомога від земляків дісталася і йому.
Людмила РОДІНА.


Немає коментарів:

Дописати коментар